Advisering

U weet wat u wilt maar u beschikt niet over voldoende kennis of tijd of u bent op zoek naar een onafhankelijke visie. Nauta Consult kan u helpen met onderzoek, projectmanagement en advisering. Nauta Consult beschikt over een ruime managementervaring en steunt op een uitgebreid netwerk van relaties:

Strategieontwikkeling

Veel bedrijven hebben moeite met het formuleren van de strategie. Toch is dit belangrijk want het dwingt je om naar de toekomst te kijken. Nautaconsult helpt u om tot de formulering van een strategie en bijbehorende meetbare doelstellingen te komen.


Sterkte/ zwakte analyse (swot-analyse)

Sterkte/ zwakte analyse is natuurlijk ook input voor het bepalen van de strategie en doelstellingen. De analyse kan belangrijk zijn voor make- or- Buy beslissingen


Projectmanagement

Coordineren van innovatie projecten. Soms begint dit met een probleem waar u niet uitkomt, trouble shooting dus en mond dit uit in een verbeteringsproject.

O.a. projecten in de in de grafische industrie, toeleveringsindustrie en de watersportbranche. Voor zover nodig worden vakspecialisten, leveranciers en onderzoeksinstituten geraadpleegd en testen georganiseerd. Alles met frisse ideeen en een resultaatgericht aanpak.


Productconfiguratie

U kunt uw logistiek en productie verbeteren door de opbouw van de productenassortiment en/ of de keuzemogelijkheden voor de klant te modulariseren. Je komt vaak een grote stap in de gewenste richting door kleine aanpassingen in het ontwerp, alhoewel je zeker weerstand in de organisatie kunt verwachten moet je daar op voorhand niet bang voor zijn, de uiteindelijke besparingen kunnen onverwacht groot zijn. Wat te denken van lagere magazijnvoorraad, kortere levertijd, lagere inkoopprijzen.

Een dergelijke exercitie is eigenlijk noodzakelijk als voorbereiding op een presentatie van het assortiment op de website/ bestellen viaf E- procurement.


Kwaliteitszorg

Vastleggen bedrijfsprocessen, begeleiden certificering volgens ISO 9001:2000, verlagen van de kosten van afwijkingen


Systemen voor Bedrijfsbesturing

Blijkt uit een bestudering van de beheersing van uw processen dat een stuk automatisering nodig is, wees dan voorzichtig. Ga niet onvoorbereid naar leveranciers maar stel eerst vast wat uw eisen en wensen voor zo'n systeem en laat u voor de keuze en de implementatie bijstaan door een adviseur, een nieuw systeem kies je maar eens in de 5 of 10 jaar.

E-mail info@nautaconsult.nl | website www.nautaconsult.nl